Η ιστορία της ζυθοποιίας Corsendonk ξεκινάει στις αρχές του Μεσαίωνα. Η μπύρα Corsendonk ξεκίνησε να παράγεται το 1398 στο ηγουμενείο- κοινόβιο του Corsendonk,το οποίο έγινε πάρα πολύ γνωστό στην εποχή του για την παραγωγή της ομώνυμης μπύρας του.

Η Corsendonk είναι γνωστή ως μοναστηριακή μπύρα (abbey beer), παρόλη την ύπαρξη της λέξης ale (αγγλική μπύρα) στην ονομασία της. Κατέχει και τους δύο αυτούς τίτλους αφού παραγόταν σε μοναστήρι αλλά την έφτιαχναν με στοιχεία της αγγλικής μπύρας. Η μπύρα Corsendonk Abbey Brown Ale ανήκει στις δυνατές μπύρες, φτιαγμένη σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνονται οι μπύρες τύπου Trappist Ale (μοναστηριακές), όπως η Chimay, η Orval και η Rochefort, αλλά όχι σύμφωνα με τον μοναστηριακό τρόπο. Κάποιες άλλες Abbey μπύρες που αξίζει να αναφερθούν είναι η Leffe, η Grimbergen, η Duvel,η Affligem, η Karmeliet, και η Kwak. Για πολλούς όταν την δοκιμάζουν, τους έρχεται πρώτα στο νου η γεύση μιας Ale μπύρας, περισσότερο από ότι η γεύση μιας Abbey μπύρας.

Ας πούμε όμως και λίγα λόγια για την γεύση της μπύρας. Η πρώτη εντύπωση μπερδεύει τον ουρανίσκο σου ανάμεσα σε κάτι γλυκό και ξινό μαζί, θεωρώ ότι πρώτα εμφανίζεται η γλυκύτητα της και μετά η αίσθηση του ξινού, συνδεδεμένα αρκετά αρμονικά μαζί. Η επίγευση της όμως έρχεται σε αντίθεση με την γεύση, διότι σου αφήνει μια πικρίλα που νομίζεις ότι έχεις να κάνεις περισσότερο με Pills. Το αλκοόλ είναι το μεγάλο της ατού, στα 7,5 % σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις μέσα στο ποτήρι σου μια δυνατή μπύρα. Εγώ την δοκίμασα σκέτη, αλλά θα πρότεινα να συνοδευτεί άνετα με κάτι γλυκό.