Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης της διάσημης μπύρας του, το Hofbräu München χρησιμοποιεί τέσσερα διαφορετικά είδη λυκίσκου από το Hallertau, μία περιοχή της κεντρικής Βαυαρίας: τις πικρές ποικιλίες Northern Brewer και Magnum και τις πιο απαλές και αρωματικές ποικιλίες Hallertauer Perle και Select. Οι φυτείες του λυκίσκου σπέρνονται μόνο με εμφυτεύματα από θηλυκά φυτά. Ο λυκίσκος αναρριχάται σε σχήμα σπείρας, με φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού, πάνω σε μεταλλικές πέργολες και φτάνει τα 7 με 8 μέτρα ύψος. Η συγκομιδή αυτού του «πράσινου χρυσού» πραγματοποιείται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Ο λυκίσκος τότε αποξηραίνεται και αποθηκεύεται και κατόπιν, μεταφέρεται στο εργοστάσιο για περεταίρω επεξεργασία. Τότε, οι καλλιεργημένοι χωρίς λιπάσματα καρποί, χωρίζονται από τα περιττά μέρη τους: τα φύλλα και τα κοτσάνια. Οι καρποί αυτοί θα αλεσθούν και θα συμπιεστούν σε μικρούς σβώλους. Σε αυτή τη μορφή οι καρποί μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετά χρόνια σε θερμοκρασία 10°C, ή χαμηλότερη, χωρίς να φθαρεί η ποιότητά τους. Οι αναλογίες των διαφορετικών ειδών λυκίσκου που χρησιμοποιούνται ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της μπύρας. Για παράδειγμα, ένα λίτρο μπύρας Hofbräu Original ή Hofbräu Oktoberfestbier περιέχει περίπου 1 γραμμάριο φυσικού λυκίσκου, ενώ η μπύρα Münchner Kindl Weissbier περιέχει 0,8 γραμμάρια.