Στη ζυθοποιία χρησιμοποιούνται δύο είδη μαγιάς: μαγιά ζύμωσης με αφροζύμες ή ζύθος (ale) και μαγιά ζύμωσης με βυθοζύμες (lager). Η μαγιά lager διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασίες γύρω στους 7 με 9°C. Ζυμώνεται για 6 με 7 ημέρες πριν «βυθιστεί», όπως προδίδει και το όνομά της, στον πάτο του ζυμωτή. Οι «καρποί» τής διεργασίας αυτής είναι οι μπύρες Hofbräu Original, Hofbräu Dunkel, Hofbräu Maibock, Hofbräu Oktoberfestbier και Hofbräu Festbier. Αντιθέτως, η μαγιά ale προτιμάει ζεστότερες θερμοκρασίες, γύρω στους 18 με 20°C. Ζυμώνεται για 4 με 5 ημέρες και «ανεβαίνει» στην επιφάνεια, όπως και πάλι προδίδει το όνομά της, μαζί με φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα. Τα «παιδιά» της είναι οι μπύρες Münchner Kindl Weissbier και Hofbräu Schwarze Weisse.

Η μαγιά είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός που αναπαράγεται μονογονικά και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη γεύση της μπύρας. Αυτός είναι και ο λόγος που το Hofbräu München καλλιεργεί τη μαγιά σε ιδιόκτητες μονάδες αναπαραγωγής. Έτσι, οι ζυθοποιοί μας μπορούν να εγγυηθούν στους οπαδούς της μπύρας Hofbräu ότι θα βρίσκουν πάντα τη γεύση που αγαπούν, σε κάθε είδος και σε κάθε μπουκάλι.