Η πρώτη μπύρα maibock

Ο Elias Pichler, διάδοχος του Heimeran Pongraz, βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση. Το καινούριο ζυθοποιείο στην Platzl ήταν έτοιμο, η ζυθοποιία βρισκόταν σε εξέλιξη, ωστόσο η δουκική αυλή παραπονιόταν. «Τον παλιό καιρό», διαμαρτύρονταν, «υπήρχε πάντα λίγη από αυτή τη καλή δυνατή μπύρα του Einbeck να πιούμε. Τώρα όμως, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν από τις τοπικές Braunbier και Weissbier». Έπρεπε να υπάρχει κάτι πιο δυνατό! Μετά από κάποιους πειραματισμούς ο Pichler, στις αρχές του 1614, παρήγαγε την πρώτη μπύρα στο Μόναχο με τη μέθοδο του “Ainpockhisch” (Einbeck). Αυτή η Maibock μπύρα έμελε να σώσει την πόλη του Μονάχου. Όταν οι σουηδικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη το 1632, κατά τη διάρκεια του Τριαντακονταετούς Πολέμου, σταμάτησαν να καίνε και να λεηλατούν όταν τους κατέβαλαν ως φόρο τιμής 344 κουβάδες μπύρας maibock από το ζυθοποιείο του Hofbräuhaus.