Το Hofbräuhaus ανακαινίζεται

Η αύξηση του τουρισμού προκάλεσε συρροή επισκεπτών στην πόλη του Μονάχου, των οποίων το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε και μία επίσκεψη στο Hofbräuhaus. Το Βασιλικό Τμήμα Σχεδιασμού ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Max Littmann, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Chemnitz, να μετατρέψει το κτίριο στην Platzl σε ένα μοντέρνο εστιατόριο. Ο Jakob Heilmann, πεθερός του Littmann, ο οποίος είχε μία κατασκευαστική εταιρεία, ξεκίνησε τις εργασίες κατεδάφισης του παλιού ζυθοποιείου στις 2 Σεπτεμβρίου του 1896. Το ζυθεστιατόριο, όπως το ξέρουμε σήμερα, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 9 Φεβρουαρίου του 1897. Την ίδια ημέρα, ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης στο κτίριο των γραφείων, το οποίο μετατράπηκε σε ένα ξεχωριστό χώρο εστίασης. Το προσφάτως ανακαινισμένο Hofbräuhaus άνοιξε τις πύλες του στις 22 Σεπτεμβρίου.